1 Ekim 2014 Çarşamba

OKTAY USTA PATLICANLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER
Patlıcanlı Börek Tarifi malzemeleri
200 gram un
Yarım çay kaşığı tuz
1 Türk kahvesi fincanı süt
Yarım Türk kahvesi fincanı su
2 tane orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane küçük kuru soğan
Tuz
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Üzeri için;
 
Patlıcanlı Börek Tarifi için önce geniş bir kaba unu, tuzu, sütü ve suyu alıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 eşit bezeye bölün. Tavaya zeytinyağını alıp küçük küp şeklinde doğradığınız patlıcanı ve soğanı kavurun. Tavanın altını kapatıp biraz ılıdığında kaşar peyniri rendesini ekleyin.


Hamurlarınızı istediğiniz şekli vererek açın ve içerisine hazırladığınız harçtan koyup kapatın. Börekleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Patlıcanlı Börek Tarifi hazır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review